Princess Deeghaak kneedhaak
PRINCESS | BM100 | |||
PRINCESS | S1934 |
BROODBAKAPPARATEN
Maar we specialiseren ons uiteraard niet enkel in onderdelen voor wanneer je broodbakmachine stuk is. Dankzij ons breed aanbod van onderdelen voor huishoudelijke apparaten hebben we ook een ruim gamma aan accessoires.
Alles voor jouw broodbakmachine
Werkt je brood of broodoven niet meer? Dan is de kans groot dat er een defect onderdeel is. Dit kan een kneedhaak, bakvorm, aandrijfriem of een ander onderdelen en accessoires zijn Herstel zelf uw broodbakmachine, We verpakken uw bestelde onderdelen met zorg in en versturen deze waar je het maar wil ontvangen. Je kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen betalen, zoals Mister Cash en Paypal Visa. Mocht u uw onderdeel of accessoire dat je zoekt niet gevonden hebben? Bel ons 011/32.37.73 of mail info@onderdelenhuis.be Wij helpen u graag verder
Bakblik
Neem de bakvorm uit het toestel, alvorens de ingrediënten erin te doen. Zo voorkomt u dat de ingrediënten op de hete verwarmingselementen vallen, waardoor er brand veroorzaakt kan worden.
Weeg de ingrediënten altijd zeer nauwkeurig af en let erop dat deze op kamertemperatuur zijn.
Voeg de ingrediënten toe in de juiste volgorde.
Zorg ervoor dat de ingrediënten vers zijn.
Doe de gist als laatste in de vorm. Doe dit in een holletje in de bloem. Deze mag niet in aanraking komen met zout, suiker en water (melk).
TIP 1
u kunt de versheid van de gist vaststellen door de volgende test te doen : Los in een half kopje lauw water 1 theelepel suiker op en voeg aan dit mengsel 1 theelepel gist toe. Na een paar minuten moet het geheel gaan borrelen en bruisen, pas dan weet u dat de gist vers is.
TIP 2
Ca. 5 tot 10 min na de start van de broodbakmachine kunt u testen of de deegbal goed is. Het deeg moet eruit zien als een gladde, elastische ronde bal. U opent het deksel en raakt even met uw vingers de bovenkant van de deegbal aan.
Let er op dat de kneedhaak doordraait!
Indien het deeg iets blijft plakken aan uw vingers is dit goed. Blijft het deeg plakken aan de bakvorm dan is deze te nat. Blijft het deeg niet kleven aan uw vinger dan is de deegbal te droog.
TIP 3
Zout remt de werking van gist en suiker bevordert de werking. Indien u één van deze twee ingrediënten niet mag gebruiken vanwege een dieet, dan moet u het andere ook weglaten. U krijgt dan brood zonder suiker en zout. Wanneer u direct een nieuw brood wilt bakken, laat u de machine 10 tot 20 minuten afkoelen alvorens deze opnieuw te gebruiken. Verschillende soorten brood hebben een andere structuur en grootte omdat de gebruikte ingrediënten verschillen. Sommige broden kunnen veel vaster en kleiner zijn dan andere. Dit is normaal. Het kan zijn dat u bij sommige recepten de verhoudingen aan moet passen. Daar bedoelen wij mee : de hoeveelheid gist of de hoeveelheid meel of de hoeveelheid water. Nooit alles tegelijk aanpassen. Dit zal namelijk geen effect hebben. De aanpassing kan nodig zijn in verband met: Kwaliteit en soortelijk gewicht van het meel Temperatuurverschillen van de omgeving Versheid van de ingrediënten. Opmerking: gebruik nooit grotere hoeveelheden dan vermeld. Het totaal gewicht van alle ingrediënten mag niet hoger zijn dan 1250 g. Als er te veel deeg gemaakt wordt, kan dit uit de bakvorm rijzen en op het hete verwarmingselement vallen, waardoor er brand veroorzaakt kan worden. Het brood dat u zelf bakt, bevat geen conserveringsmiddelen dus is derhalve ook maar beperkt houdbaar. Indien u het brood luchtdicht verpakt, nadat u het goed heeft laten afkoelen, kunt u het brood een paar dagen goed houden. Uiteraard kunt u het brood ook invriezen, waardoor u het later kunt gebruiken.bakblik bakvorm
Eén van de grootste ergernissen bij het gebruik van een broodbakmachine is dat de deeghaak het brood behoorlijk kan beschadigen. Dit is niet altijd te voorkomen, maar hier een aantal tips om de grootste beschadigingen te voorkomen.
Dit is wel de gouden tip die iedereen ook kan bedenken. Haal na de laatste kneedronde van de machine met een natte hand de deeghaak uit het deeg. Het brood zal na het bakken slechts kleine gaten hebben van de schachten waar de deeghaken aan vast zitten. Ik bak tijdens ’s nachts en dat betekent dat ik een flink uur voordat het brood klaar is al uit mijn bed om de haken eruit te halen. Nu hou ik van brood maar ook van mijn nachtrust dus doe ik dit niet.
Als de deeghaak in het brood blijft zitten tijdens het losschudden dan begint je dag goed. Dan weet je namelijk dat je brood geen grote gaten zal hebben want met het speciale haakje dat je bij de machine hebt gekregen kan je met minimale schade deeghaak eruit halen.
Door bij het vullen van het bakblik de schacht waarop de haak wordt gemonteerd in te vetten met boter, olie of bakspray vergroot je de kans dat de deeghaak in het brood blijft zitten. Ik doe dit elke dag, maar ik moet eerlijk zeggen dat het niet altijd lukt.
Haal je brood zo snel mogelijk uit het blik als het klaar is. Als het brood nog warm is komt het makkelijker eruit en daarmee hou je de gaten die de deeghaak maakt beperkt. Een afgekoeld brood is sterker waardoor het beter aan de deeghaak hecht en daarom zullen de gaten groter zijn.
Tot slot is er de manier hoe je het brood uit het blik schut. Het is natuurlijk niet aan te raden om een mes of ander voorwerp hiervoor te gebruiken, schudden is het het devies. Dit doe je door het blik in zijn geheel ondersteboven een beetje te schudden. Vroeger hield ik het blik onder een hoek en is de kans op grote gaten groot.
Mocht het brood niet makkelijk uit het blik komen, draai het dan een kwartslag en beweeg het rustig heen en weer. Vervolgens draai het om en herhaal je de behandeling. Tot slot hou het blik weer met de opening naar beneden en probeer je het nog eens.
Service en contact: +32(0) 11 32 37 73
Demerstraat 8
3590 Diepenbeek
T: +32(0) 11 32 37 73
F: +32(0) 11 33 16 27
info@onderdelenhuis.be
Bezoek onze showroom
Di/Wo/Vr: 13.00-18.00 uur
Za: 10:00–13:00 uur
Zo/Ma/Do: gesloten
Online bestellen
Algemene voorwaarden
Productaanbod
Kenniscentrum