onderdelen te reinigen.
ken op de aandrijfassen steken. Doe nu de door U gekozen ingredi-
ënten in de deegbak. De ingrediënten moeten beslist toegevoegd
mijden. Druk de bak nu zo ver in de oven, totdat hij met een dui-
delijk hoorbaar geluid vastklikt.
wanten om eventuele verbranding te voorkomen.
steboven te houden en licht te schudden. Indien de kneedhaken
voorwerp te verwijderen. Denk eraan dat hiervoor geen metalen
ding van de kneedhaken en van de bak beschadigd kan worden.
Gebruiktips
Om telkens een perfect brood te krijgen dient U rekening te hou-
den met de volgende factoren die de kwaliteit van uw brood kun-
nen beïnvloeden.
– Alle vloeistoffen moeten op kamertemperatuur zijn. De optimale
temperatuur ligt tussen 18°C en 23°C.
– In geval dat U in een hogere streek woont (boven 900 m boven de
zeespiegel) of over zeer zacht water beschikt, wordt de werking
van de gist versterkt en rijst het deeg hoger. Om te voorkomen
dat het deeg te veel rijst, vermindert U de gist met ca. 1/4 van de
opgegeven hoeveelheid.
– Het is volkomen normaal, wanneer in het begin van het bakpro-
ces het kijkvenster beslaat. Na enige tijd zal het condenswater
door de ventilatiegleuven ontwijken.
– Tijdens de werking mogen de ventilatieopeningen van de motor
en de stoomuitlaatopening in het deksel van het toestel nooit
afgedekt worden.
– Als er rook uit de bakruimte komt, houd dan beslist het deksel
gesloten en trek de stekker uit het stopcontact. In geen geval rij-
zend deeg in het toestel met water blussen ! Rook kan ontstaan,
wanneer deeg over de rand van de bakvorm stijgt en de verwar-
mingsspiraal raakt. Let daarom op de hoeveelheden opgegeven
in de recepten.
– Deze broodbakautomaat is geschikt voor het maken van brood
met een totaal gewicht van max. 1.250 g. Gelieve nooit meer dan
deze hoeveelheid aan ingrediënten, incl. vloeistof, in de deegbak
te doen.
– Gelieve uitsluitend droge gist te gebruiken voor het maken van
uw deeg/brood. Verse gist kan het resultaat negatief beïnvloeden